Právě si prohlížíte Plzeň známá neznámá: Bukovecké vyhlídky

Plzeň známá neznámá: Bukovecké vyhlídky

Vyrazte s námi na výlet! Jen kousek za město k Bukovci, kde vás čeká podmanivý les, krásná příroda a dechberoucí vyhlídky. V dalším dílu série Plzeň známá neznámá se společně vypravíme  do oblasti kolem bývalé restaurace Zábělá a navštívíme bukovecké vyhlídky.

Video si můžete prohlédnout zde.

Kousek nad Bukovcem se nachází oblíbená rekreační oblast nejen Plzeňáků, která hostí například jednu z nejstarších turistických značených cest u Plzně. My se společně vypravíme na vyhlídky Holý vrch a Kozí bouda, ze kterých se otevírá pohled na začínající kaňon Berounky, bukovecký jez a dohlédnete až na sídliště Lochotín. Nicméně i samotná cesta za vyhlídkami je krásná. Obzvláště na podzim, kdy se listy místních buků a hrbů zbarví do žluta a červena a Zábělá se tak ukáže ve své možná nejkrásnější podobě.

Když budete putovat mezi jednotlivými vyhlídkami, můžete narazit na řadu zajímavých lokalit. Například na bývalou lesovnu, která zde vznikla na počátku dvacátého století. Dalším zajímavým místem je oblast u viaduktu bývalé tratě na Prahu, kde byla také vlaková zastávka Zábělá. O té jsme ostatně točili samostatný díl. Viadukt sám je pak zajímavou technickou památkou, která ukazuje krásu inženýrské a řemeslné práce druhé poloviny 19. století. Kamenná stavba, na které se dlouhodobě zanedbávala jakákoli údržba, je i dnes krásná a v dobrém stavu.

Nicméně odbočit můžete na skoro jakoukoli místní pěšinu a dovede vás vždy na zajímavé místo. Tak jako jsme to udělali my a ukázali vám jedno tajné místečko.

Navštívená místa z videa naleznete zde.

Napsat komentář